آش یکی از از غذاهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته میشود. آش چندین نوع است از جمله آش رشته، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش دوغ و.... سادهترین آن آش رشتهاست.
آش در انواع و طعمهای مختلف یکی از غذاهای خوش طعم ایرانی است که سر سفرههای افطار زودتر از هر غذاهای دیگر به اتمام میرسد.
آش یکی از از غذاهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمام ایران پخته میشود. آش چندین نوع است از جمله آش رشته، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش دوغ و... .
مواد مغذی که در آش وجود دارد تامین کننده انرژی لازم در بدن است.
در این گزارش به معرفی تعدادی از این آشها میپردازیم که میتواند سفرههای افطار شما را به سفرهای جذاب مبدل کند.
این یک غذای فوق العاده برای خانم باردار و نوزاد در حال رشد او است. این غذا سرشار از پروتئین، ویتامین های آ و ث و منیزیوم است.
مواد لازم :
تخم مرغ 2 عدد
شیر 3 قاشق چایخوری
اسفناج 1 پیمانه
گوجه فرنگی 1 عددد متوسط
پنیر سوئیسی 2 قطعه خرد شده
روغن زیتون 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
تخم مرغها را در داخل یک ظرف می شکنیم. سپس شیر را به آنها اضافه کرده و پس از آن اسفناج و گوجه فرنگی خورد شده را به سایر مواد اضافه کرده و مخلوط می کنیم. برای خوش طعم شدن این غذا نمک و فلفل را نیز به آن اضافه می کنیم.
در یک ماهیتابه نچسب، روغن زیتون را با حرارت پایین داغ می کنیم. مواد مخلوط شده را داخل ماهیتابه ریخته و آنها را در کف ماهیتابه پهن می کنیم. مدت 2 دقیقه زمان لازم است تا تخم مرغهای داخل مواد پخته شود.
قطعات پنیر را در یک سمت املت قرار می دهیم، سپس سمت دیگر املت را روی پنیرها برمی گردانیم. به آرامی روی آن را فشار دهید و به مدت 1 دقیقه نگه دارید تا پنیر داخل آن آب شود. غذا را از ماهیتابه خارج کرده و آن را میل کنید
به خاطر داشته باشید که به جای پنیر سوئیسی می توانید از پنیرهای دیگر که برای بارداری بی خطر باشند نیز استفاده کنید.
تغذیهی دو سال اول یعنی همان 1000 روز اول فرزند دلبندتان به طور مستقیم روی سلامتی او در بزرگسالی و پیری تأثیر خواهد گذاشت.
مادرم میگوید مادر بودن یعنی اینکه نگران بچگی، جوانی، بزرگسالی، پیری و حتی آن دنیای فرزندت باشی. میگوید فرقی نمیکند شما چند سالتان باشد همیشه برای من بچهاید. هنوز هم سر سفره مثل همهی مادرهای دیگر آن جملهی معروف «بخور جون بگیری، مادر» را تکرار میکند و معتقد است که تغذیه یعنی سلامتی و سلامتی یعنی بزرگترین سرمایهی انسان. اگر شما قصد بارداری دارید و یا اینکه تازه مادر شدهاید و مثل مادر من نگران سلامتی فرزندانتان در بزرگسالی هستید باید بدانید که تغذیهی دو سال اول یعنی همان 1000 روز اول فرزند دلبندتان به طور مستقیم روی سلامتی او در بزرگسالی و پیری تأثیر خواهد گذاشت.
امروزه مشخص شده است مرگومیر ناشی از بیماری عروق کرونری در سن بزرگسالی با وزن نوزاد متولدشده و تغذیهی او در دو سال اول ارتباط دارد. در این مطلب بیشتر در خصوص اهمیت دو سال اول زندگی کودک و تأثیر آن روی سلامت آتی او صحبت میکنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
درست کردن بستنی خانگی ممکن است برای بسیاری افراد کاری وقتگیر باشد. ما در این نوشتار روش تهیه نوعی بستنی میوهای را به شما آموزش میدهیم که نه تنها بسرعت آماده و مهیا میشود بل که احتمالا تجربه جدیدی برای مهمانان یا حتی خود وخانوادهتان به شمار خواهد رفت.
برای تهیه این بستنی نیازی به هیچ ماده و میوهای جز یک یا چند موز ندارید؛ موزی که از پیش در یخچال گذاشتهاید و اکنون سرد شده است.
موز بر عکس بسیاری دیگر از میوه ها در حین میکس و چرخ شدن، دانه دانه نمی شود و اگر از ساعاتی قبل، آن را به صورت تکهتکه درآورید و تکههای آن را در یخدان قرار دهید با هم زدن سریع در مخلوط کن، همانند یک بستنی عالی کِش خواهد آمد. بنابراین، نه به خامه نیاز دارید، نه به شکر یا مواد شیمیایی دیگر. به همین سادگی بستنی شما آماده سرو است.
به یاد داشته باشید هرچه موزی که در میکسر میچرخانید رسیدهتر و قهوهایتر باشد، بستنی شما شیرینتر خواهد بود.
پس از مخلوط کردن موز با میکسر و سفت شدن مایه مورد نظر، میتوانید چند دانه توت یا تمشک یا شکلات، کاکائو، گردو، پسته و خلاصه هر میوه یا اغذیه دیگری به آن بیفزایید تا بستنی حالتی سفتتر به خود بگیرد یا رنگ آن تغییر کند. اگر میل چشایی شما شیرینی بیشتری را دوست دارد، میتوانید اندکی عسل به آن بیفزایید. همچنین میتوانید از این مواد جداگانه استفاده کنید تا با آنها بستنی خود را تزئین هم کرده باشید (پیشنهاد میکنیم برای این کار، میوهها و موادی با طبع گرم مثل گرد و کشمش را در اولویت بگذارید).
بستنی موزی شما اگرچه بلافاصله آماده سرو است اما آن را چند ساعتی در یخچال بگذارید تا حالت سفت تر پیدا کند و البته خنک تر نیز شود
گرم شدن هوا، خوردن نوشیدنیها و شربتهای خانگی را لذتبخش میکند. شربتهای خانگی علاوه بر خاصیت کاهش عطش و رفع تشنگی، خواص دیگری هم دارند که برخی از این خواص را در ادامه ذکر کردهایم.
برای تهیه شربت با عرقیات ابتدا شهد تهیه کرده (شکر را با آب بجوشانید تا قوام بیاید) سپس یکی از عرقیات مورد نظر را به آن اضافه کرده و میل کنید.
شربت بید مشک: طبیعت سرد و معتدل، کاهش دهنده فشار خون، آرام بخش، تقویت کننده قلب، خون ساز، آرام کننده التهابات ذهنی
شربت نعناع: طبیعت گرم، ضدعفونی کننده سیستم گوارش، کمک به هضم غذا، ضد نفخ و دل پیچه، اشتها آور، فشار خون را کمی بالا می برد
شربت چهل گیاه: طبیعت گرم و معتدل، مفید برای رفع خستگی و آرامش ذهن و درمان بی خوابی، انرژی زا، مسکن برای دردهای ماهانه خانمها، دل پیچه و ترشی معده.
شربت شاطره: طبیعت سرد، تصفیه کننده خون، تقویت پوست وکبد، دارای ویتامین C، رفع کننده خارشهای بدن، صفرا بر، نشاط آور.
شربت بهار نارنج: معتدل، برای رفع افسردگی و اختلالات عصبی، اشتها آور، تقویت قلب، ضد تشنج و سکسکه، درمان بی خوابی.